1 - 4
16 maj 2015
15:00

Referat: Skinnskatteberg SK - Fagersta Södra IK

Södra tog en fin 4-1 seger på bortaplan då man slog Skinnskatteberg i derbyt på Masbo IP.
Det var Södra som tog tag i matchen direkt och skapade ett par fina chanser direkt där Alexander Ylitalo i Skinnsbergsmålet fick briljera med ett par fina räddningar . Södra tar ledningen i den 7:e minuten efter ett mönsteranfall där Tiko Grigoryan snurrar upp ett par spelare och trär in bollen snyggt till Johan Adamsson som friställer Sebastian Jansson som inte gör nåt misstag. Södra har en chans till att uttöka ledningen med Ylle i SSK målet räddar igen. Efter ca 20 minuter så får SSK en hörna som man förvaltar väl och knoppar in den . efter det så tappar Södra spelet och Skinnsberg skapar ett par giftiga målchanser där Daniel helge Hedlund gör ett par jättefina ingripanden i målet . Södra tar ändå ledningen genom Sebastian Jansson igen som nickar in sin egen retur efter 31 spelade minuter.
Därefter i den 33:e minuten så drabbas Södra utav en väldigt tuff utvisning då Artur Poghyosyan i en närkampsduell råkar träffa Skinnsbergsspelaren med armen i ansiktet, det märkliga i situationen är att huvuddomaren inte ser nåt utav händelsen och inte den assisterande heller . Men efter våldsamma protester från hemmalaget SSK så kallar den assisterande domaren huvuddomaren till sig och det röda kortet åker fram. Den assisterande domaren säger att nåt måste ju hänt då SSK-spelaren blöder . Men märk väl han har inte sett nått.

Efter en stund så återupptar spelet och hemmalaget SSK har ett par giftiga avslut på sin fasta situationer men Helge i Södramålet håller tätt. Istället för SSK-ledning så ökar Södra på sin ledning till 3-1 på straff genom Jimmy Jönsson efter att Tiko Grigoryan blivit fälld detta sker i minut 44. Halvtidsresultat är 3-1 till Södra.

Andra halvlek så för SSK spelet utan att skapa nå heta chanser ,dem få chanser man får är på fasta situationer där Södraförsvaret och den utmärkta målvakten Helge håller tätt. SSk spel mattas av och Södra kontrar in 4-1 genom Emil Zoltek på passning utav Jocke Larsson.

En fantastisk arbetsinsats utav Fagerstakillarna som fick spela med en man mindre i 60 minuter där backlinjen med Jimmy Jönsson, Claes Gustafsson Jocke Larsson och Robin PW var riktigt vassa . På mittfältet dominerade Sebba Jansson fullständigt. men den bäste Södraspelaren var Daniel Hedlund i målet som svarade för ett antal svettiga räddningar.